Козацький автономізм ХVІІІ ст.: характер і тенденції - Корольов, Г.О. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2010)
Розглядається феномен козацького автономізму XVIII ст. як проект легітимацію
Гетьманщини у складі імперії Романових. Рассматривается феномен казацкого автономизма XVIII в. как проект
легитимации Гетманщины в Российской империи Романовых. The article deals with the phenomenon of Cossack autonomism XVIII century. as an attempt
Hetmanate legitimization within the Romanov Empire.