Участь депутатів від українських губерній та міст у роботі ІІІ Державної Думи Російської імперії: динаміка парламентської активності (1907–1912) - Милько, В.І. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2010)
На основі розробленої системи критеріїв проаналізовано динаміку парламентської активності депутатів від українських губерній та міст ІІІ Державної Думи Російської імперії (1907–1912). Визначено чинники, що її обумовлювали та проведено аналіз за губерніальним та сесійним розподілом. На основе разработанной системы критериев проанализирована динамика парламентской активности депутатов от украинских губерний и городов ІІІ Государственной Думы Российской империи (1907–1912). Определены факторы, которые ее обусловили; проведен анализ за губернским и сессионным распределением. On the basis of developing set of criteria, there was analyzed dynamics of parliamentary activity deputies from Ukrainian provinces and cities III of the State Duma of the Russian Empire (1907–1912). There were curtained factors, which led it, an analysis was conducted by province, and a session distribution.