«Українське питання» у діяльності військово-цензурних органів Російської імперії (1914–1917) - Кирієнко, О.Ю. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2010)
У статті на основі архівних матеріалів розглянуто цензурну політику російського самодержавства щодо «українського питання» у роки Першої світової війни, з’ясовано роль органів військової цензури в її реалізації. В статье на основе архивных материалов рассматривается цензурная политика российского самодержавия по отношению к «украинскому вопросу» во время Первой мировой войны, определена роль военно-цензурных органов в её реализации. In the article on the base of archive materials censorship poliсy of «ukrainian question»in the Russian empire during the First world war are opened, and role military-censorship organ in its realization are showed.