«Українське питання» в діяльності А.Жука напередодні та під час Першої світової війни - Магурчак, А.М. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2010)
У статті аналізується еволюція поглядів А.Жука щодо розв’язання українського
національного питання напередодні і під час І світової війни. Показанні позиції А.Жука
щодо вирішення найважливіших питань українського національно-визвольного руху на
засіданнях Головної української ради і Загальної української ради. The article analyses the evolution of A.Zhuk’s views on solving Ukrainian question before
and during I World War. The position of A.Zhuk due to solve the most important questions of
the Ukrainian liberation movement on session of General Ukrainian Сouncile and Suprime
Ukrainian Councile are shown.