Іноземці в Україні у XVIII – першій половині XIX ст.: звички, поведінка, вподобання, елементи побуту - Машкін, О.М. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2010)
Стаття присвячена способу життя, звичкам та традиціям, яких дотримувалися
іноземці, що проживали на українських землях наприкінці ХVІІІ – на початку ХІХ ст.
У доробку розглядається ряд актуальних питань, пов’язаних з їх менталітетом,
ступенем асиміляції, взаємодією з суспільством, у якому їм доводилося жити. Статья посвящена образу жизни, привычкам и традициям, которых придерживались иностранцы, проживавшие на украинских землях в конце XVIII – начале XIX в.
В исследовании рассматривается ряд актуальных вопросов, связанных с их менталитетом, степенью ассимиляции, взаимодействием с обществом, в котором им приходилось жить. Article is devoted to lifestyle, habits and traditions followed by the foreigners who lived
in the Ukrainian lands late XVIII – early XIX century. In the The investigation is devoted to
a number of current issues related to their mentality, degree of assimilation, interaction with
the community in which they had to live.