Історичні реліквії Києва – твори художнього металу ХІХ ст. (у фондах НХМУ) - Пархоменко, Н.В. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2010)
Статтю присвячено дослідженню історичних реліквій Києва, що зберігаються
в фондосховищах Національного художнього музею України. Основну увагу автор
дослідження акцентує на експонатах, що представляють собою твори художнього
металу. Статья посвящена исследованию исторических реликвий Киева, хранящиеся в
фондохранилищах Национального художественного музея Украины. Основное внимание автор исследования акцентирует на экспонатах, представляющих собой произведения художественного металла. The article investigates the historical relics of Kyiv, which are stored in the Repository
of the National Art Museum of Ukraine. The main attention in the article is been devoted
toworks of art metal.