Етноконфесійні благодійні товариства Таврійської губернії (друга половина ХІХ – початок ХХ ст.) - Савочка, А.М. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2010)
Стаття присвячена роль національних меншин в зародженні державної системи
захисту населення в Таврійській губернії. Вірмени, греки, кримські караїми, євреї та
інші народи утворили в регіоні на початку ХХ ст. більше 70 благодійних організацій.
Філантропічна діяльність цих національних меншин охоплювала основні категорії бідних верств населення, такі, як сироти, вдови, ветерани війни та інваліди. Статья посвячена роли национальных меньшинств в генезисе общественной
системы защиты в Таврической губернии. Армяне, греки, крымские караимы, евреи
и другие народы создали в регионе в начале ХХ в. более, чем 70 благотворительных
организаций. Их филантропическая деятельность, охватывала основные категории
бедных слоев населения, такие, как, сироты, вдовы, ветераны войны и инвалиды. The article is devoted to the national minorities’ role in genesis of the public protection
system in the Taurida province. The Armenians, the Greeks, the Crimean Karaites, the Jews
and other nations had established more than 70 welfare organizations in the region by the
beginning of the 20th century. Charitable activity of these national minorities covered the
main categories of impoverished population such as orphans, widows, war veterans and
disabled people.