Літературна спадщина І.Г. Наумовича в контексті національно-культурного відродження українців Східної Галичини (друга половина ХІХ ст.) - Щербінін, Н.П. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2010)
У статті проаналізовано літературну спадщину І.Г.Наумовича, її значення у розвитку національно-культурного відродження українців Східної Галичини другої половини ХІХ ст., простежено процес формування світогляду останнього, досліджено
періодичні видання, започатковані ним. В статье проанализировано литературное наследие И.Наумовича, его значение
в развитии национально-культурного возрождения украинцев Восточной Галиции
второй половины ХІХ в., прослежен процесс формирования мировоззрения последнего,
исследованы периодические издания, основанные им. The article analyzes the literary heritage I. Naumovich in the national-Ukrainian
cultural revival of Eastern Galicia second half. Nineteenth century., Traced the formation of
his outlook, the research of periodicals, initiated I. Naumovich.