Народний трибун менонітських колоній Молочної – Абрагам Тіссен - Берестень, Ю.В.; Левін, О.Л. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2010)
У статті всебічно проаналізовано життєвий шлях та громадська правозахисна діяльність лідера сільської бідноти менонітських колоній Молочної Абрагама
Тіссена. Зазначені роль та місце колоніста в артикуляції соціально-економічних вимог
соціальних низів громад менонітів. В статье всесторонне проанализирован жизненный путь и общественная правозащитная деятельность лидера сельской бедноты менонитских колоний Молочной
Абрагама Тиссена. Определены роль и место колониста в артикуляции социально-экономических требований социальных низов общин менонитов. The course of life and public activity of leader of the rural poor of Mennonites colonies
of Suckling Аbraham Thissen is comprehensively analyzed in the article. A role and place
of colonist is certain in the articulation of socio-economic requirements of social bottoms of
communities of Mennonites.