Меценат української культури В.В. Тарновський (молодший) - Ніколаєва, Т.М. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2010)
У статті висвітлюється внесок Василя Тарновського, відомого мецената, громадського і культурного діяча другої половини ХІХ ст., у розвиток музейної справи. В статье рассматривается вклад Василия Тарновского, известного мецената, общественного и культурного деятеля второй половины ХІХ в., в развитие музейного дела. The article highlights the contribution of Basil Tarnovsky known philanthropist, civic
and cultural leader of the second half of XIX century in the development of museums.