Українське літописання у науковій спадщині І.Я. Франка - Дзира, І.Я. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2010)
У статті проаналізовано внесок І.Я.Франка в дослідження українських літописів,
охарактеризовано використану ним методику, основні тенденції та підходи до ви-
вчення цих пам’яток. В статье анализируется вклад И.Я.Франко в исследование украинских летописей,
характеризуются применяемые им методы, идет речь об использованных основных
тенденциях и подходах к изучению этих памятников. The article analyses the contribution of I.Franko in researching of Ukrainian chronicles.
It characterizes the methods, which has been employed by I.Franko, the question is about the
use of principal tendencies and approaches to studying of those monuments.