Теоретичні підходи до вивчення життєвого рівня населення України у другій половині ХІХ − на початку ХХ ст. - Молчанов, В.Б. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2010)
У статті на основі залучення широкого кола джерел та наукової літератури здійснено аналіз різних теоретичних підходів стосовно вивчення життєвого рівня населення України в другій половині ХІХ – на початку ХХ ст. В статье на основании использования широкого круга источников и научной
литературы осуществлен анализ разных теоретических подходов относительно изучения жизненного уровня населения Украины во второй половине ХІХ – в начале ХХ в. Article based on the use of a wide range of sources and scientifi c literature analyse
different theoretical approaches to examine the living standards of the population of Ukraine
in the second half of the 19th at the beginning of the 20th century.