Особливості формування структурно-фазового стану поверхневих шарів стопу Д16 внаслідок ультразвукового ударного оброблення залізним бойком в різних середовищах - Васильєв, М.О.; Мордюк, Б.М.; Сидоренко, С.І.; Волошко, С.М.; Бурмак, А.П. (Металлофизика и новейшие технологии, 2017)
Досліджено процес зміцнення поверхневих шарів стопу Д16, зумовлений еволюцією структури та масоперенесенням Fe, спричиненими ультразвуковим ударним обробленням (УЗУО) бойком з армко-заліза, на повітрі та в інертному середовищі. Исследован процесс упрочнения поверхностных слоёв сплава Д16, обусловленный эволюцией структуры и массопереносом Fe, вызванными ультразвуковой ударной обработкой (УЗУО) бойком из армко-железа на воздухе и в инертной среде. The hardening process of the surface layers of 2024 aluminium alloy caused by structural evolution and mass transfer of Fe induced by ultrasonic impact treatment (UIT) with the pin from Armco-Fe carried out in both the air and an inert environment is studied.