Формування нанорозмірної полігонізаційної субструктури та її вплив на фізико-механічні властивості металів, стопів і напорошених покриттів - Дубовий, О.М.; Карпеченко, А.А.; Бобров, М.М.; Жданов, О.О.; Макруха, Т.О.; Неделько, Ю.Є. (Металлофизика и новейшие технологии, 2017)
У статті подано огляд наукових робіт по наноструктуруванню виробів методами інтенсивної пластичної деформації (ІПД). Проведено аналізу застосування способів механотермічного та термомеханічного формування полігонізаційної субструктури у металах. Показано перспективи та недоліки сучасного формування здрібненої та нанорозмірної субструктур. В статье представлен обзор научных работ по наноструктурированию изделий методами интенсивной пластической деформации (ИПД). Проведён анализ применения способов механотермического и термомеханического формирования полигонизационной субструктуры в металлах. Показаны перспективы и недостатки современного формирования измельчённой и наноразмерной субструктур. The review of scientific papers devoted to nanostructurization of products by methods of the intensive plastic deformation (IPD) is presented. The analysis of application of methods of mechanothermal and thermomechanical formation of the polygonization substructure in metals is carried out. The perspectives and drawbacks of the state-of-the-art formation of shredded and nanoscale substructures are shown.