Аномальні деформаційні властивості та ауксетичність монокристалів тригональної сингонії - Раранський, М.Д.; Балазюк, В.Н.; Гунько, М.М.; Струк, А.Я.; Гевик, В.Б. (Металлофизика и новейшие технологии, 2017)
З використанням експериментальних значень модулів пружности Cij та податности Sij побудовано характеристичні поверхні модулів Юнґа Ei, залежності Пуассонових коефіцієнтів μij(φ, heta, ψ) для деяких монокристалів тригональної сингонії. Используя экспериментальные значения модулей упругости Cij и податливости Sij, построены характеристические поверхности модулей Юнга Ei, зависимости коэффициентов Пуассона μij(φ, heta, ψ) для некоторых монокристаллов тригональной сингонии. Using experimental values of moduli of elasticity Cij and compliance moduli Sij, the characteristic surfaces of Young’s moduli Ei and dependences of the Poisson ratios μij(φ, heta, ψ) for some single crystals of trigonal system are plotted.