Робота виходу електронів з металу та потенціял йонізації металевого кластера, що містить вакансії - Погосов, В.В.; Рева, В.І. (Металлофизика и новейшие технологии, 2017)
Пропонується метода, у якій комбінуються самоузгоджені розрахунки моновакансії у металі без урахування зовнішньої поверхні та розрахунки в моделю стабільного желе для металу з однорідним об’ємом та пласкою поверхнею, але пониженою густиною атомів, зумовленою існуванням дірок-вакансій з відносною концентрацією cvcv. Предлагается метод, в котором комбинируются самосогласованные решения для моновакансии в металле без учёта внешней поверхности и решение в модели стабильного желе для металла с однородным объёмом и плоской поверхностью, но с плотностью, пониженной вследствие наличия сверхрешётки дырок-вакансий с относительной концентрацией cv A method combining two approaches is proposed. The first one is based on the density-functional theory solution within the stabilized jelly model for a metal monovacancy ignoring an external surface. The second one uses a solution for a defect-free metal in the presence of an external flat surface, but with lowered atomic density. This lowered density of atoms appears due to the existence of superlattice of vacancies with a relative concentration cvcv within the defect metal.