Концепція механізму та кінетики впливу механохемічних процесів на оброблення різанням - Курін, М.О.; Сурду, М.В. (Металлофизика и новейшие технологии, 2017)
Працю присвячено вирішенню актуальної задачі пояснення процесів, що перебігають у зоні контакту поверхнево-активних речовин змащувально-охолоджувальних технологічних середовищ (ЗОТС) з ювенільною поверхнею, а також розробці математичного моделю, що уможливлює оцінити величину зміни енергії деформування в результаті адсорбції. Работа посвящена решению актуальной задачи объяснения процессов, протекающих в зоне контакта поверхностно-активных веществ смазывающе-охлаждающих технологических сред (СОТС) с ювенильной поверхностью, а также разработке математической модели, позволяющей оценить величину изменения энергии деформирования в результате адсорбции. This work is dedicated to solution of actual problem of explaining processes taking place in the contact zone between the cutting fluid and the juvenile surface. This one is also dedicated to development of a mathematical model allowing estimating the changes of deformation energy due to adsorption.