Паралельна розподілена система для аналізу потокових даних соціальних мереж - Дорошенко, А.Ю.; Тітов, Д.С. (Проблеми програмування, 2015)
Проведено порівняння ефективності технології віддаленого виклику процедур (RMI) та фреймворку для розподілених обчислень (Hazelcast), як засобів для розробки кластерної системи. Запропонована паралельна розподілена динамічно масштабована відмовостійка система для обробки потокових даних великого обсягу. Проведена перевірка та первинне дослідження цієї системи на прикладі обробки даних соціальної мережі Twitter. Розглянутий механізм розгортання створеного кластеру в хмарній платформі.