Кліо-ефект і операційна система Windows проти Linux - Провотар, О.І.; Протасова, К.Д. (Проблеми програмування, 2015)
Розглянуто та дано порівняльну характеристику процес розвитку операційних систем Linux і Windows залежно від їх історичного шляху, досліджено причини впливу шляху на розвиток та на перспективи подальшого розвитку. Описані маркетингові моделі операційних систем, розглянута їх технічна ефективність. Досліджені можливості виправлення наслідків впливу історичного шляху на розвиток операційних систем та його економічна доцільність. Дано прогноз та перспективи розвитку операційних систем.