Розробка системи підтримки формування і аналізу річних звітів установ НАН України - Твердохліб, Є.М.; Перконос, П.І.; Субботін, С.В. (Проблеми програмування, 2015)
Розглянуті результати розробки автоматизованої системи підтримки формування і аналізу річних звітів установ НАН України. Проведено аналіз нормативних матеріалів, положень, та методик щодо організації звітності в Академії. На основі проведеного аналізу була побудована детальна функціональна модель технологічного циклу збору та узагальнення звітних даних установ, яка застосовує передові методики, орієнтована на організаційну структуру наукових закладів в країні та на традиції, які склалися в установах. Коротко описані основні технологічні та технічні рішення системи, а саме: запропонована архітектура системи; програмні засоби, які застосовуються в якості готових компонент; інструментальні платформи для інтеграції програмних засобів та розробки специфічних компонентів системи; специфікації компонентів інформаційного та програмного забезпечення.