Вибір моделі корпоративних вимог до компетенцій фахівця промислового підприємства - Зайцев, В.С. (Економічний вісник Донбасу, 2017)
Представлено теоретичні обґрунтування вибору ключових корпоративних вимог до компетенцій технічного фахівця промислового підприємства. Сформована та запропонована для практичного застосування модель ключових корпоративних вимог до компетенцій інженера-конструктора як носія інтелектуального капіталу, що є важливою складовою програми стратегічного розвитку машино- і верстатобудівних підприємств. Встановлено, що створення моделей ключових корпоративних вимог до компетенцій технічного фахівця підприємства залежно від складності продукції та наявності унікальних якостей і можливостей персоналу дозволить вирішити складне завдання оцінки компетенцій фахівця і здійснювати якісний відбір персоналу на робочі місця, що сприятиме підвищенню конкурентоспроможності промислових підприємств. Представлены теоретические обоснования выбора ключевых корпоративных требований к компетенциям технического специалиста промышленного предприятия. Сформирована и предложена для применения в практической деятельности модель ключевых корпоративных требований к компетенциям инженера-конструктора как носителя интеллектуального капитала, что является важной составляющей программы стратегического развития машино- и станкостроительных предприятий. Установлено, что создание моделей корпоративных требований к компетенции технического специалиста предприятия в зависимости от сложности продукции и наличия уникальных качеств и возможностей персонала позволит решить сложную задачу оценки компетенций специалиста и осуществлять качественный отбор персонала на рабочие места, что будет содействовать повышению конкурентоспособности промышленных предприятий. Presents a theoretical justification of the selection of key corporate requirements competences technician industrial enterprises. Generated and proposed for the practical application of the model to key corporate requirements for the competence of an engineer-designer at as media of intellectual capital, an important component of the strategic development program of mechanical and machine-building enterprises. It is established that the creation of models of corporate requirements to the competence of the technical specialist depending on the complexity of the product and the availability of the unique qualities and capabilities of the staff will solve the difficult problem of estimating competency specialist and make a qualitative selection of personnel for jobs that will improve the competitiveness of industry enterprises.