Концепція третьої енергетичної революції - Сердюк, О.С. (Економічний вісник Донбасу, 2017)
У статті розглянуто процеси формування енергетичних парадигм, визначено передумови до їх зміни. Досліджено зв'язок між здобутком енергії та розвитком суспільства. Доведено фундаментальність фактору енергетики для процесів суспільного розвитку. Визначено сутність поняття «енергетична революція». Виявлено кількість енергетичних революцій, що мали місце в історії. Розглянуто сучасні погляди на третьою енергетичну революцію. Сформовано концепцію третьої енергетичної революції. В статье рассмотрены процессы формирования энергетических парадигм, определены предпосылки к их изменению. Исследована связь между получением энергии и развитием общества. Доказана фундаментальность фактора энергетики для процессов общественного развития. Определена сущность понятия «энергетическая революция». Выявлено количество энергетических революций, имевших место в истории. Рассмотрены современные взгляды на третью энергетическую революцию. Сформирована концепция третьей энергетической революции. In the article reviewed the processes of formation energy paradigm. Defined prerequisites for their change. Researched connection between the achievement of energy and the development of society. Proved energy as fundamental factor for the processes of social development. Determined essence of the concept of "energy revolution". Discovered amount of energy revolutions that took place in history. Reviewed modern view of the third energy revolution. Formed concept of the third energy revolution.