Тривимірне статистичне моделювання методом рандомізації в задачах моніторингу геологічного середовища - Вижва, С.А.; Вижва, З.О.; Демидов, В.К. (Центр менеджменту та маркетингу в галузі наук про Землю ІГН НАН України, 2008)
Наведено метод, алгоритм та приклад статистичного моделювання тривимірних полів із застосуванням методів рандомізації. Алгоритм апробований при дослідженні карстово-суфозійних процесів на території Рівненської атомної електростанції. Приводится метод, алгоритм и пример статистического моделирования трехмерных полей с применением методов рандомизации. Алгоритм опробован при исследовании карстово-суфозионных процессов на территории Ровенской атомной электростанции The method, algorithm example of three-dimensional fields via investigation technique “at random” is brought forward. The algorithm has been approbated in the time of cockpit and suffusion processes research within the premises of Rovenskaya NPP.