Податок на доходи фізичних осіб, його системне зростання та вплив на рівень життя населення - Ткаченко, Н.М.; Ільєнко, Н.О. (Економічний вісник Донбасу, 2017)
Досліджено введення «Прибуткового податку громадян», «Податку на доходи фізичних осіб» в Україні, їх зміни за період 2003 - 2016 рр. Визначено зміни «Єдина соціальна пільга» на «Неоподатковуваний мінімум». Досліджено процес збільшенняставок податку на доходи фізичних осіб; утримання єдиного соціального внеску (ЄСВ); встановлення ставок податку на доходи фізичних осіб; мінімальний розмір доходу, з якого справляють ЄСВ, та встановлення ставки податку з 1 січня 2016 р. Исследовано введение «Налога на прибыль граждан», «Налога на доходы физических лиц» в Украине, их изменения за период 2003 - 2016 гг. Определены изменения «Единая социальная льгота» на «Необлагаемый минимум». Исследован процесс увеличения ставок налога на доходы физических лиц; удержания единого социального взноса (ЕСВ); установление ставок налога на доходы физических лиц; минимальный размер дохода, с которого взимается ЕСВ, и установление ставки налога с 1 января 2016 г. Researched the introduction of "Income tax", "Tax on income of individuals" in Ukraine, their changes for the period 2003 - 2016. Determined changes "Single social exemption" to "non-taxable minimum". Researched the process of increasing tax rates on personal income; retentions of the single social contribution (SSC); setting tax rates on personal income; minimum amount of income from which is charged SSC, and setting the tax rate from January 1, 2016.