Амортизаційна політика України в системі інструментів податкового стимулювання інвестиційно-інноваційної активності - Островецький, В.І. (Економічний вісник Донбасу, 2017)
У статті розкривається роль амортизації у процесах розширеного відтворення та стимулювання інвестиційно-інноваційної активності суб’єктів господарювання. Узагальнено і проаналізовано основнітеоретичні положення та світовий досвід застосування амортизації для податкового стимулювання інвестиційно-інноваційної активності суб’єктів господарювання. Визначено особливості амортизаційної політики України в системі інструментів державного регулювання економіки України та здійснено оцінку її впливу на макроекономічну динаміку. Обґрунтовано основні напрями подальших досліджень щодо розвитку стимулюючої функції амортизаційної політики в Україні на інвестиційно-інвестиційній основі. В статье раскрывается роль амортизации в процессах расширенного воспроизводства и стимулирования инвестиционно-инновационной активности субъектов хозяйственной деятельности. Проанализированы основные теоретические положения и мировой опыт применения амортизации для налогового стимулирования инвестиционно-инновационной активности субъектов хозяйственной деятельности. Определены особенности амортизационной политики Украины в системе инструментов государственного регулирования экономики Украины и осуществлена оценка ее влияния на макроэкономическую динамику. Обоснованы основные направления дальнейших исследований по развитию стимулирующей функции амортизационной политики в Украине на инвестиционно-инвестиционной основе. The article is considered the role of depreciation in the processes of expanded reproduction and stimulation of investment and innovation activity of business entities. The main theoretical positions and world experience of using depreciation for tax incentives for investment and innovation activity of business entities are analyzed. Specific features of the depreciation policy of Ukraine in the system of instruments of state regulation of the economy of Ukraine are determined and its impact on macroeconomic dynamics is assessed. The main directions of further research on the development of the stimulating function of depreciation policy in Ukraine on investment and investment basis are substantiated.