Кредитна кооперація як спеціальний режим підтримки малого підприємництва в сучасних умовах - Колєснікова, Г.В. (Економічний вісник Донбасу, 2017)
У статті досліджено зарубіжний досвід розвитку системи кооперації, визначення поняття «режим», «регуляторний режим», «режим кредитноїкооперації». Висвітлено особливості взаємодії між державою, малим підприємництвом та фінансовими установами. Розглянуто кредитну кооперацію, як спеціальний режим підтримки підприємництва у сучасних умовах. Обґрунтовано необхідність розвитку 2-го та 3-го рівня системи кредитної кооперації як основи формування ефективної та економічно стійкої кооперативної фінансової системи. В статье исследованы зарубежный опыт развития системы кооперации, определение понятия «режим», «регуляторный режим», «режим кредитной кооперации». Освещены особенности взаимодействия между государством, малым предпринимательством и финансовыми учреждениями. Рассмотрена кредитная кооперация, как специальный режим поддержки предпринимательства в современных условиях. Обоснована необходимость развития 2-го и 3-го уровня системы кредитной кооперации, как основы формирования эффективной и экономически устойчивой кооперативной финансовой системы. The paper studied the international experience system development cooperation, the definition of "treatment", "regulatory regime", "credit cooperative mode." The peculiarities of interaction between the state, small businesses and financial institutions. Considered credit cooperatives as a special mode support business in the modern world. The necessity of the 2nd and 3rd level system of credit cooperation as the basis of formation of effective and economically sustainable cooperative financial system.