Управління ефективністю господарської діяльності на основі бюджетування, орієнтованого на результат - Сєріков, А.В.; Криворучко, Г.В. (Економічний вісник Донбасу, 2017)
Статтю присвячено виявленню на основі холістичного підходу змістовного наповнення зазначеного в назві виду управління. Показано, що воно використовує в якості управлінського інструменту процесно-орієнтоване бюджетування за принципом «точно в строк і саме де необхідно». Для його реалізації пропонується постійний моніторинг господарської діяльності та прорахунок змін в ній на основі точкових обернених розрахунків. Це дозволяє своєчасно планувати і впроваджувати єдино дієві організаційно-економічні заходи. Статья посвящена выявлению на основе холистического подхода содержательного наполнения указанного в названии вида управления. Показано, что оно использует в качестве управленческого инструмента процессно-ориентированное бюджетирование по принципу «точно в срок и именно где необходимо». Для его реализации предлагается постоянный мониторинг хозяйственной деятельности и просчет изменений в ней на основе точечных обратных вычислений. Это позволяет своевременно планировать и внедрять единственно действенные организационно-экономические меры. The article is devoted to reveal content filling management type which is mentioned in the title by basing on the holistic approach. It is shown that this type of management uses process-oriented budgeting as a management tool based on the principle "just in time and exactly where necessary". For its implementation it is proposed to monitor continuously economic activity miscalculate changes in it based on point-by-point calculations. This allows to make timely planning and implementate only effective organizational and economic measures.