Статистичні показники розвитку сфери туризму в Україні: напрями удосконалення та гармонізація з міжнародними стандартами - Скляр, Г.П.; Дробиш, Л.В.; Вишневецька, Л.І. (Економічний вісник Донбасу, 2017)
У статті розглядаються питання національної і міжнародної системи обліку показників розвитку туризму, визначено основні проблеми та запропоновано шляхи її поліпшення. Гармонізація показників розвитку сфери туризму з міжнародними стандартами сприятиме обґрунтованій оцінці результатів туристичної діяльності та визначенню реального внеску туристичної сфери у економічне зростання України. В статье рассматриваются вопросы национальной и международной системы учета показателей развития туризма, определены основные проблемы и предложены пути ее улучшения. Гармонизация показателей развития сферы туризма с международными стандартами способствует обоснованной оценке результатов туристической деятельности и определению реального вклада туристической сферы в экономический рост Украины. The article examines national and international accounting system of indicators of tourism development, identifies the main problems and suggests ways to improve it. Harmonization of indicators of tourism development with international standards contributes to a reasonable estimate of the results of tourism activities and the definition of the real contribution of the tourism industry to the economic growth of Ukraine.