Російська військова цензура в українських губерніях за часів Тимчасового уряду - Кирієнко, О.Ю. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2011)
У статті на основі широкого кола джерел з’ясовано специфіку організації
та діяльності протягом лютого–жовтня 1917 р. органів військової цензури у
фронтовій, прифронтовій зоні, українських губерніях тилу Південно-Західного
фронту. В статье на основе разного рода источников определена специфика организации и деятельности на протяжении февраля–октября 1917 г. органов военной цензуры фронтовой и прифронтовой линии, а также в украинских губерниях тыла Юго-Западного фронта. In the article on base of different sort of the sources specifics to organizations
and activity organs of the military censorship during February–October 1917 have
been determined. As a example was chosen military censorship on territory near to
South-West front.