Гірничопромислова буржуазія Півдня Росії в революції 1905–1907 рр. - Постернак, О.О. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2011)
У статті проаналізовано участь гірничопромисловців Півдня Росії в політичних процесах періоду революції 1905–1907 рр. Досліджено ставлення регіональної буржуазії до політичного устрою Російської імперії, Державної думи,
Маніфесту 17 жовтня, українського національного питання. Охарактеризовано
взаємовідносини промислової еліти Півдня з партіями кадетів та октябристів. В статье проанализировано участие горнопромышленников Юга России в
политических процессах периода революции 1905-1907 гг. Исследовано отношение региональной буржуазии к политическому устройству Российской империи, Государственной думе, Манифесту 17 октября, украинскому национальному вопросу. Охарактеризованы взаимоотношения промышленной элиты Юга
с партиями кадетов и октябристов. In the article, political standing of the mining bourgeoisie of Southern Russia on
the background of the Revolution of 1905–1907 was covered. The author considers
participation of regional entrepreneurs in elections to the State Duma of the Russian
Empire and describes involvement of Liberal parties.