Кадрове забезпечення царської цензури в Росії на матеріалах діловодства комітетів у справах друку - Суліма-Камінська, І.В. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2011)
У статті на основі різного роду джерел відтворено соціопрофесійний
портрет цензора, освітньо-кваліфікаційні вимоги, що висувалися до службовців
цензурного відомства, рівень їхнього матеріального та побутового забезпечення. В статье на основе различного рода источников воссозданы социопрофессиональный портрет цензора, образовательно-квалификационные требования, выдвигавшиеся к служащим цензурного ведомства, уровень их материального и бытового обеспечения. The article bases on various sources. There is professional portrait of censors is
reconstructed, their educational and skill requirements are investigated, level of their
financial and domestic support are identified.