Внутрішня політика Російської імперії як фактор становлення й розвитку банкірського підприємництва на Півдні України (кінець ХVІІІ — перша половина ХІХ ст.) - Шевченко, В.В. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2011)
У пропонованій розвідці аналізується внутрішня адміністративна, економічна і соціальна політика Російської імперії з погляду її впливу на становлення
та розвиток банкірського підприємництва на Півдні України наприкінці ХVІІІ —
у першій половині ХІХ ст. В предлагаемой статье анализируется внутренняя административная,
экономическая и социальная политика Российской империи с точки зрения её
влияния на становление и развитие банкирского предпринимательства на Юге
Украины в конце ХVІІІ — первой половине ХІХ в. This article examines the internal administrative, economic and social policy of
the Russian Empire in terms of its impact on the formation and development of
banking business in the South of Ukraine in the late XVIII — first half of the XIX
century.