Роль іноземних інвестицій у розвитку українського суспільства на початку ХХ ст. - Лисенко, О.В. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2011)
У статті аналізуються позитивні та негативні наслідки західних інвестицій в економіку Наддніпрянщини наприкінці ХІХ — початку ХХ ст. Показано,
яку небезпеку приховувало у собі в той час нехтування інтересів корінного
українського населення великим інонаціональним капіталом. В статье анализируются позитивные и негативные последствия западных
инвестиций в экономику Надднепрянщины в конце ХІХ — начале ХХ ст.
Показано, какую угрозу таило в себе в то время пренебрежение интересами
коренного украинского населения крупным инонациональным капиталом. The article examines the positive and negative effects of western investment in
Dnieper late nineteenth early twentieth century. It is shown that the danger concealed
in a while neglecting the interests of the indigenous population of the great Ukrainian
inonatsionalnym capital.