Упровадження інституту лікарів для бідних у містах Херсонської губернії - Єрмілов, В.С. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2011)
У статті розглядається діяльність органів місцевого самоуправління міст Херсонської губернії, перш за все Одеси, по запровадженню лікарів для бідних, організація роботи яких була аналогічною до роботи земських дільничних лікарів. В статье рассматривается деятельность органов местного самоуправления городов Херсонской губернии, прежде всего Одессы, по учреждению врачей для бедных, организация работы которых была аналогичной работе земских участковых врачей. In following article it is discussed the activity of local authorities in cities of Kherson province, primarily Odessa, on bringing into service doctors for the poor. Arrangement of their work was similar to the work of the local doctors in Zemstvo.