Освіта й культура українських селян наприкінці ХVІІІ — у першій половині ХІХ ст. - Крижановська, О.О. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2011)
Статтю присвячено рівню освіти та культури українського селянства
наприкінці ХVІІІ — на початку ХІХ ст., котрий, незважаючи на існуючі у сфері
народної освіти проблеми, був досить високим. Селяни різних категорій, могли
не лише отримувати гарну освіту, а й мали можливості для самореалізації. Статья посвящена уровню образования и культуры украинского крестьянства в конце XVIII — начале XIX века, которые, несмотря на существующие в
сфере народного образования проблемы, был достаточно высоким. Крестьяне
различных категорий, могли не только получать хорошее образование, но и
имели возможности для самореализации. Аrticle is devoted to education and culture of the Ukrainian peasantry in late
XVIII — early XIX century. which, despite existing in the field of education issues, was
quite high. Different categories of farmers could not only receive a good education,
but also have opportunities for self-development.