Умови життя дітей в Одесі під час Першої світової війни (липень 1914 — лютий 1917 рр.): соціально-економічний аспект - Джумига, Є.Ю. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2011)
У статті досліджується вплив Першої світової війни (липень 1914 —
лютий 1917 рр.) на соціально-економічні умови життя дітей Одеси. Аналізуються зростання дитячої злочинності серед них, збільшення чисельності сиріт,
умови праці неповнолітніх й організація допомоги їм у той період. В статье исследуется влияние Первой мировой войны на социально-экономические условия жизни детей Одессы. Анализируется рост преступности среди них, увеличение количества сирот, условия труда несовершеннолетних и организация помощи им в тот период. The impact of the First World War on social-economical conditions of children’s
life is researched. Increase of juvenile delinquency and orphans, terms of labour and
relief for the war victims are analyzed.