Українське літописання ХV–ХVІІІ ст. у вітчизняній історіографії 1871–1917 рр. - Дзира, І.Я. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2011)
У статті розглядаються публікації 1871–1917 рр., присвячені українським літописам ХV–ХVІІІ ст. Автор показує історичні умови, аналізує творчий доробок науковців та їхні досягнення на ниві вітчизняного літописознавства. В статье рассматриваются публикации 1871–1917 гг., посвященные украинским летописям ХV–ХVІІІ вв. Автор показывает исторические условия, анализирует творческую работу учёных и их достижения в области отечественного летописеведения. The article reviews the publications of 1871–1917 years, dedicated to Ukrainian chronicles of XV–XVIII-th centuries. The author shows the historical conditions, analyses creative work of Ukrainian scientists and their achievements in the field of native study of chronicles.