Дорадянська історіографія фінансових реформ другої половини ХІХ — початку ХХ ст. у Російській імперії - Шаравара, Т.О. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2011)
У статті проаналізовано стан висвітлення фінансових реформ Російської імперії у другій половині ХІХ — на початку ХХ ст. фахівцями дорадянського періоду. Оцінено чинники, що вплинули на характер і зміст публікацій, окреслено маловивчені проблеми. В статье проанализировано состояние освещения финансовых реформ Российской империи во второй половине ХIХ — начале ХХ в. специалистами досоветского периода. Оценены факторы влияния на характер и сущность публикаций, определены малоизученные проблемы. The article studies the coverage of the financial reforms of the second half of the nineteen nineties — the beginning of the twentieth century in the works of the historians of the pre-Soviet period. It assesses the factors that influenced the nature and contents of the publications and outlines the little-studied problems.