Каустики на волновых фронтах в трансверсально-изотропных средах - Роганов, Ю.В. (Центр менеджменту та маркетингу в галузі наук про Землю ІГН НАН України, 2008)
Выведены соотношения для определения присутствия каустик на волновых фронтах qSV-волн, распространяющихся в однородной трансверсально-изотропной среде. При наличии каустик, определены области их существования. Результаты представлены явными, точными уравнениями. Виведено співвідношення для визначення присутності каустик на хвильових фронтах qSV-хвиль, що поширюються в однорідному трансверсально-ізотропному середовищі. При наявності каустик, визначені області їхнього існування. Результати представлені явними, точними рівняннями. Relations to determine the presence and place of caustics on the qSV–wavefronts in homogeneous transversely isotropic media are derived. The results are expressed as explicit exact formulas.