Математичне моделювання хвильових процесів у шаруватому півпросторі з використанням матриць шостого порядку - Малицький, Д.В.; Хитряк, О.І. (Центр менеджменту та маркетингу в галузі наук про Землю ІГН НАН України, 2008)
Запропоновано використання матриць шостого порядку для моделювання хвильового поля на вільній поверхні шаруватого півпростору. Показано, що цей підхід значно розширює використання матричного методу. Одержані результати математичного моделювання є простими у використанні, їх можна застосовувати для інтерпретації сейсмічних записів. Предлагается использование матриц шестого порядка для моделирования волнового поля на свободной поверхности слоистого полупространства. Показано, что данный подход значительно расширяет использование матричного метода. Полученные результаты математического моделирования являются простыми в использовании и могут применяться для интерпретации сейсмических записей. Authors suggest using of 6-th order matrices for modelling of the seismic wave field on a free surface of a layered half-space. It is shown, that current approach significantly expands utilization of Matrix method. The results of mathematical modelling are simple in utilization and can be used for interpretation of seismic records.