Гіпотеза про Землю, що розширюється, не підтверджується її геологічною будовою - Чебаненко, І.І.; Євдощук, М.І.; Клочко, В.П. (Центр менеджменту та маркетингу в галузі наук про Землю ІГН НАН України, 2008)
Гіпотеза про Землю, що розширюється (росте), не підтверджується її геологічними даними. Наявність структур, відомих як спредінг (розривання і розтягнення) земної кори, не є доказом безперервного розбухання (зростання) земної кулі, як це стверджують деякі автори, особливо ті, що не знають геологічної будови Землі. Гипотеза о расширяющейся (растущей) Земле не подтверждается ее геологическими данными. Наличие структур, известных как спрединг (разрывание и растягивание) земной коры, не может служить доказательством непрерывного разбухания (роста) земного шара, как это утверждают некоторые авторы, особенно не знающие геологического строения Земли. The hypothesis on the expanding (growing) Earth is not confirmed by its available geological data. The so-called structure of earth rust spreading can not prove the continuous swelling of the globe, as some authors state, especially those who are not aware of the geological structure of the Earth.