Розвиток залізничного транспорту і підготовка кадрів середньої ланки в другій половині ХІХ ст. - Кривопішин, О.М. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2012)
У статті розглядається політика міністерства шляхів сполучення та російського уряду відносно відомчої залізничної освіти в післяреформений період, дається загальна характеристика системі професійної освіти в другій половині ХІХ ст. В статье рассматривается политика министерства путей сообщения и российского правительства относительно ведомственного железнодорожного образования в послереформенный период, дается общая характеристика системе профессионального образования во второй половине ХІХ в. In the article there is examined the policy of ministry of ways of reports and Russian government in relation to department railway education in the period after reforms. Besides, the common characteristics of the system of professional education in the second part of XIX century, is given here.