Вплив воєнних реформ Д.О. Мілютіна на життєзабезпечення російських військових в українських губерніях в другій половині ХІХ ст. - Молчанов, В.Б. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2012)
У статті досліджується вплив військових реформ Д.О. Мілютіна на
життєзабезпечення російських військових в українських губерніях в другій половині ХІХ ст. Аналізуються: перехід від рекрутських наборів до системи загального призову на військову службу, зайнятість військових, грошове забезпечення
офіцерів і нижчих чинів, харчування та забезпечення одностроями, умови проживання, користування транспортними послугами, санітарний стан, медичне
забезпечення та дозвілля. В статье исследуется влияние военных реформ Д.А. Милютина на жизнеобеспечение русских военных в украинских губерниях во второй половине ХІХ в.
Анализируется: переход от рекрутских наборов к системе общего призыва на
военную службу, занятость военных, денежное обеспечение офицеров и нижних чинов, пищевое довольствие и обеспечение мундирами, условия проживания,
пользование услугами транспорта, санитарное состояние, медицинское обеспечение и досуг. The paper examines the impact of the military reforms D.O. Milutin on life
support Russian military in the Ukrainian provinces in the second half of the
nineteenth century. Analyzed: the transition from recruiting to the common military
service, employment, military, financial security officers and lower ranks, food rations
and providing uniforms, accommodation, use of the services of transport, sanitation,
health care and leisure.