Соціальний статус Федора Павловича Родоканакі та його родини в Російській імперії - Томазов, В.В. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2012)
У статті на широкій джерельній базі розглядається соціальне становище у Російській імперії відомого одеського купця Ф.П. Родоканакі та його родини. Простежуються глибині процеси, які відбувалися у середовищі хіоської аристократії, що облаштувалася в Одесі. В статье на широкой источниковой базе рассматривается социальное положение в Российской империи известного одесского купца Ф.П. Родоканаки и его семьи. Освещаются глубинные процессы, которые имели место в среде хиосской аристократии, обосновавшейся в Одессе. In the article on the considerable source basis has been analyzed the social status in the Russian empire of the famous Odessa’s merchant F.P. Rodocanaki and his family; has been researched the radical processes among the Chios’ aristocracy that settled in Odessa.