Антинімецька кампанія в Подільській губернії (1914–1917 - Білецький, П.М. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2012)
На підставі опублікованих документів та архівних матеріалів розглянуто
перебіг антинімецької кампанії 1914–1917 рр. і наслідки «боротьби з німецьким
засиллям» у Подільській губернії; з’ясовано її регіональні особливості. На основании опубликованных документов и архивных материалов рассмотрено течение антинемецкой кампании 1914–1917 гг. и последствия
«борьбы с немецким засильем» в Подольской губернии; выяснены ее региональные особенности. Based on published documents and archival materials examined anti-German
campaign course of 1914–1917 and the effects of the «fight against German
domination» in Podillia, elucidated its regional peculiarities.