Криза Російської православної церкви як передумова поширення пізньопротестантських віровчень у Правобережній Україні у 60-ті рр. ХІХ — на початку ХХ ст. - Опря, І.А. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2012)
Стаття присвячена аналізу кризових явищ у Російській православній церкві, котрі сприяли поширенню пізньопротестантських віровчень у православному середовищі Правобережної України у 60-ті роки ХІХ — на початку ХХ ст. Статья посвящена анализу кризисных явлений в Российской православной церкви, которые способствовали распространению позднепротестантских вероучений в православной среде Правобережной Украины в 60-е годы ХІХ — начале ХХ вв. The article is dedicated to analysis of the crises in the Russian Orthodox Church, which stipulated the spread of late protestant beliefs among the Orthodox in the Right- Bank Ukraine in the 60-ies of XIX — beginning of XX centuries.