Кріпацька інтелігенція в Україні (XVIII — перша половина ХІХ ст.): історіографічні аспекти - Крижановська, О.О. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2012)
У статті висвітлюється основні аспекти дослідження історії кріпацької
інтелігенції України й аналізуються перспективи її вивчення вітчизняною історіографією. В статье освещаются основные аспекты исследования истории крепостной интеллигенции Украины и анализируются перспективы ее изучения отечественной историографией. The article deals with fundamental aspects of research into serf intelligentsia in
Ukraine and prospects for its study of national historiography.