Стан та перспективи вивчення банкірського підприємництва на Півдні України в ХІХ — на початку ХХ ст. - Шевченко, В.В. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2012)
У статті висвітлено основні етапи історіографічного процесу дослідження банкірського підприємництва на Півдні України у ХІХ — на початку
ХХ ст. Охарактеризовано найбільш значимі видання й окреслено напрями
подальшого наукового пошуку. В статье рассматриваются основные этапы историографического
процесса исследования банкирского предпринимательства на Юге Украины в
ХІХ — начале ХХ в. Дана характеристика наиболее значимых изданий, обозначены направления дальнейших научных изысканий. This article considers the main stages of the research process historiographical
business banker in the Southern Ukraine in the XIX — early XX century. The
characteristics of the most important publications, the directions for further scientific
research.