Методологічні основи вивчення історії земельного ринку в Україні другої половини ХІХ — початку ХХ ст. - Шевченко, В.М. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2012)
У статті висвітлюються проблеми методології та методики історичного пошуку історії функцедіяльності земельного ринку України у другій половині ХІХ — на початку ХХ ст. В статье освещаются проблемы методологии и методики исторического поиска истории функцедеятельности рынка земли Украины во второй половине XIX — начале ХХ века. The problems of methodology and methods of historic search of the history of functioning of the land market of Ukraine in the second half of the 19-th to the beginning of the 20-th century is elucidated in the article.