Гірничий інженер Іліодор Фелькнер - Довжук, І.В. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2012)
У статті розповідається про життєвий та трудовий шлях інженера-практика Іліодора Федоровича Фелькнера. Висвітлено його професійну та громадську діяльність. Охарактеризовано його здобутки як прогресивного діяча науки і техніки свого часу. В статье рассматривается жизненный и трудовой путь инженера-практика Илиодора Федоровича Фелькнера. Освещена его профессиональная и общественная деятельность. Охарактеризованы его достижения как прогрессивного деятеля науки и техники своего времени. The article discusses the life and career of engineer-practice Iliodor F. Felkner. Covered his professional and social activities. Described his achievements as a progressive leader of science and technology of its time.